Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Muinastulede öö Lennusadama välialal

    Traditsiooniks saanud muinastulede öö Lennusadama välialal toimub sel aastal 26. augustil.

    Süütame päikeseloojangul iidsete tavade kohaselt viipetule, mis juhatab kaugetes vetes seilavad meremehed tagasi koju.
    Viipetuli oli algeline tuletornide eelkäija, mille eesmärgiks oli laevade navigeerimise hõlbustamine – kus hiiglasliku kooguga kaevu sarnaselt kõrgele tõstetud raudkorvis põlesid kas tõrvased halud või siis ka süsi. Viipetule loojaks peetakse taanlast Jens Pedersen Grovet (1584 – 1639), kes esimese sarnase tulepaagi püstitas 1627. aastal Jüütimaa põhjaossa Skagenisse. Eesti rannikul püstitati esimesed viipetuled 1646. aastal Sõrve sääre tipus olevale Vesitüki laiule ning Ruhnu saare läänerannal paiknevale Pärsi neemele. 1650. aastal on Rootsi kartograafide poolt need ka kantud merekaartidele. Viipetuled levisid üle Skandinaavia, ent asendusid siiski sajakonna aasta jooksul juba tunduvalt modernsemate puidust ja kivist tuletornidega.

    20.00 tuleshow

    “Uus tuletantsu etendus “Todora” sukeldub tulemaagia maailma ja annab igale vaatajale unustamatu elamuse! Muusikas segunevad maailma erinevate rahvaste kultuurid, elektroonilise, tantsulise ja etnilise muusika zanrid.  Publikut ootavad akrobaatilised trikid, tantsukoreograafia, ainulaadsed tulekostüümid ja palju muud!  “Todora” show kaunistab teie sündmust oma mitmekesisusega ja annab teile unustamatu elamuse!”

    20.30 süütame muinastule ja laulame üheskoos „Tulelaulu“
    https://www.muinastuled.ee/tulelaul/

    MUINASTULEDE ÖÖ toimub Lennusadama välialal ja on kõigile huvilistele tasuta!

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info