Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseumi 2022. aasta

    Möödunud aasta tulemused kinnitavad, et tänu meie muuseumi külastanud meresõpradele oli 2022 aasta vapustav. Mõned näited:

    • Võtsime aastaga meie muuseumis vastu pea 2,5 korda rohkem meresõpru kui aasta varem – ligi 220 000 inimest. Teisisõnu, aasta jooksul on meile külla jõudnud 73 uhiuue parvlaeva MyStar täit meresõpru.
    • Külalised on uudistanud meie juures Eesti merenduse ajalugu ligi 3 korda kauem kui aasta tagasi – pea 550 000 tundi. See tähendab, et meil on olnud pakkuda elamusi ligi 63 aasta jagu. Kui aga võtta mõõdupuuks soolopurjetaja Uku Randma ümbermaailmareisi, siis üheskoos jõudsime me aastaga maakerale 90 tiiru peale teha.
    • Meie muuseumi uksed olid taas avatud terve tööaasta vältel – 334 päeval. Iga tööpäev oleme läbi viinud mereteemalist muuseumitunni 28 õpilasele. Igal kolmandal tööpäeval toimus Lennusadamas või Paksus Margareetas mõni pidulik sündmus.
    • Suur osa meresõpru tuli meile külla Eesti linnadest ja valdadest. Enamus külalisi jõudis aga teistest riikidest nii lähemalt kui ka kaugemalt. Rõõm on, et teiste seas avastas meie riigi merenduse ajalugu ligikaudu 15 000 Ukrainast Eestisse sõja eest pagenud inimest. 

    Täname südamest kõiki meresõpru seniste kohtumiste eest! Loodame siiralt, et kohtume alanud aastal veelgi rohkem!

    Selgituseks: andmed on seisuga 31. detsember 2022. Parvlaev MyStar mahutab pardale 3000 reisijat. Ainsa eestlasena Golden Globe Race 2018 osalenud ja seda kolmandana lõpetanud Uku Randma mereretk kestis 252 päeva ja 23 tundi.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info