Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Filmiõhtu Lennusadamas

    Eesti Meremuuseum ootab 12. jaanuaril filmiõhtule, mille raames avaneb viimane võimalus tutvuda lähemalt näitusega tuhandeid inimesi ja sadu laevu merepõhja viinud Juminda meretragöödiast.

    Tegemist on ühe maailma ohvriterohkeima merelahinguga, mis 81 aastat tagasi viis Eesti rannikuvetes märga hauda rohkem inimesi ja laevu kui paljudele tuntud Pearl Harbori või Dunkirki lahingud. Juminda merelahingust ja seeläbi rahu väärtuslikkusest räägib Eesti Meremuuseumi näitus „Põrgu Läänemerel. Juminda meretragöödia 1941“, mis on avatud Lennusadama vesilennukite angaaris kuni 15. jaanuarini 2023.

    Lähemalt saab näitusega viimast korda enne selle sulgemist tutvuda filmiõhtul, mis toimub Lennusadamas 12. jaanuaril. Sündmuse käigus on võimalik külastada näitust koos selle loomisse panustanud režissööride Jaak Kilmi ja Kiur Aarmaga. Seejärel saab vesilennukite angaaris vaadata mängufilmi „Georg“, mis räägib meretragöödia üle elanud muusikalegendist Georg Otsast. Lisaks elamustele ootab osalejaid tervitusamps ja võimalus õhtustada Meremuuseumi kohvikus Maru.

    Pileteid filmiõhtul osalemiseks saab soetada Piletilevist. Lõppeva näituse tutvustuse ja filmiõhtu kavaga on võimalik tutvuda Eesti Meremuuseumi kodulehel ning sotsiaalmeedias.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info