Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadamas algavad katusetööd

    Riigi Kinnisvara AS on alustanud Lennusadama katusekatte rekonstrueerimistööde ettevalmistusega. Alates 20. juulist 2021 on muuseum avatud: T-R 10-17, L-P 10-19, esmaspäeviti suletud.

    „Juba täna kerkivad Lennusadama angaari ümber tellingud, et ehitaja saaks lähinädalatel alustada olemasoleva katusekatte ja soojustuse eemaldamisega. Uue lahenduse puhul kasutatakse varasema PUR-vahu asemel PIR-soojusplaate, paigaldatakse aurutõke ning SBS kate koos vajalike alus- ja pealiskihtidega, mis loodetavasti viimase aja sagedased läbijooksud meist seejärel pikaks ajaks eemale hoiavad,“ rääkis Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

    „Aastatel 2009-2012 rekonstrueeritud Lennusadama angaaride kolmekupliline betoonkatus on heas konstruktiivses korras. Seega katusetööd ei hõlma betoonkonstruktsioone, kuid on vajalikud selleks, et kogu maailma mastaabis unikaalne ehitis säiliks hästi ka tulevikus,“ ütles Dresen.

    Katusetööde raames rekonstrueeritakse veel Lennusadama väliterrass, ekspositsioonivalgustuse toiteosa ja avariivalgustus ning korrastatakse nurgatornid.

    Tööde teostamiseks püstitatud tellingud võimaldavad välialal pidada suveks planeeritud suursündmuseid. Lennusadama 2. korrusel asuv kohvik Maru on avatud sarnaselt muuseumile.

    Lennusadama katusetööde teostamiseks sõlmis Riigi Kinnisvara AS hankelepingu Aruna-Ehitus OÜga. Lahenduse projekteeris KOKO arhitektid OÜ ja omanikujärelvalve teostaja on Telora OÜ. Tööde teostamise tähtaeg on 2021. aasta lõpp.

    Foto Kaupo Kalda

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info