Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Avame maalinäituse „Sireenide laul“

    Alates reedest, 29. juulist ootab Paksu Margareeta külastajaid Eesti maalikunstniku Lola Tehveri näitus “Sireenide laul”. Seeläbi jätkab Eesti Meremuuseum mereteemaliste kunstiteoste tutvustamist. 

    “Merekultuur elab ka kunstis. Seni oleme toonud avalikkuse ette merehõngulist loomingut eelkõige püsiva ekspositsiooni või ajutiste näituste osana. Edaspidi soovime pöörata sellele suuremat tähelepanu – merele pühendatud ja sellest innustatud kunstiteosed annavad edasi merekultuuri osa, mis sõnadesse ei mahu. Ajaloolise suurtükitorni galerii sobib selleks imehästi. Tänavu toome esile Lola Tehveri loomingu, mis avab tuhandete aastate eest sündinud uskumusi mere ja naiste seoste teemal. Jätkame teiste Eesti kunstnike merest kantud teostega,” ütles Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

    Lola Tehveri maalinäitus “Sireenide laul” ootab külastajaid Paksu Margareeta esimese korruse galeriis. See hõlmab kaheksat julget värvirohket teost, millest igaüks käsitleb naiseks olemise vormi ning naisenergia teadlikku kasutamist.

    “Rõõm on, et kunst liigub inimestele aina lähemale ja üha ootamatutes paikades. Minu maalide kuju võtnud lood sireenidest on lood teatud väelisest osisest, mis on naistes kõigi kultuurikihtide kiuste säilinud. Sellest kujunes saladus, mille me tihti unustame – naistel on jõud, mis on loomupäraselt meie sees. Tegelikult meis kõigis, aga naised pääsevad sellele mingil ürgsel põhjusel oluliselt kergemini ligi. Alles läbi meis peituvate vägede tunnistamise ja tunnustamise suudab meist igaüks oma elus leida tasakaalu ning teha muudatusi,” sõnas maalikunstnik Lola Tehver.

    Maalikunstnikuna on Lola Tehver osalenud mitmel rahvusvahelisel grupinäitusel nii Veneetsias (2014) kui ka Soomes (2020) ning Lätis (2021). Alates 2016. aastast on toimunud mitmeid grupi- ja isikunäituseid Eestis. Tema kunstiteoseid leidub paljudes erakogudes Eestis ja mitmel pool välismaal.

    Lola Tehveri maalinäituse “Sireenide laul” avasündmus toimub Paksus Margareetas neljapäeval, 28. juulil. Näitust saab külastada suurtükitorni esimesel korrusel alates 29. juulist kuni aasta lõpuni. Sel ajal on maalinäituse teoseid võimalik osta Paksus Margareetas (MM kaardiomanikule soodustus -10%). Lola Tehveri loominguga saab tutvuda tema kodulehel.

    PILDIL on Lola Tehveri maal “Amphitrite”, mida näeb maalinäitusel “Sireenide laul” Paksu Margareeta esimese korruse galeriis.

    Möödunud aasta alguses oli Paksu Margareeta esimese korruse galeriis võimalik tutvuda Katrin Karu mereteemalise maalinäitusega “Veetee”. Seejärel avaldas Eesti Meremuuseum galeriis ülevaateid Eesti polaaruurijate panusest teadustöösse Teravmägedel ja Lennusadama vesilennukiangaari taastamisest muuseumiks.

    #lolatehver #sireenidelaul

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info