Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Maalinäituse “Sireenide laul” avasündmus

    #lolatehver #sireenidelaul

    Lola Tehver on õppinud Tartu Ülikoolis vene ja slaavi filoloogiat ning meedia- ja reklaamivaldkonda. Lisaks on õppinud Eesti Kunstiakadeemia avatud akadeemias klassikalist maalikunsti. Tema loomingus on läbivaks teemaks naise seksuaalsus. Lola Tehver käsitleb oma julgetes värvirohketes teostes naiseks olemise vormi ning naisenergia teadlikku kasutamist. Naise arhetüüpset, vaistlikku, seksuaalset ja tsüklilist omapära, tema arenguteed, naiselikku tarkust ja loovustuld. Ta maalib tihti naise sisemist väelist maailma. Lola Tehveri sõnul tuleb see kõik kuidagi väga loomulikult tema enda seest. Naistes on kõigi kultuurikihtide kiuste säilinud mingi väeline osis, mida ta läbi oma figuratiivsete maalide kujutab. Naine on tark, vägev, oma jõust teadlik ja seda kasutada oskav, kuid ometi mitte ühiskonna maskuliinsetele hierarhiatele alluv naine. Naine on suuteline oma kehas väge tajuma ja just sel põhjusel on ta ilmutuslik. See ongi saladus, mille me alati unustame – naistel on jõud, mis on loomupäraselt meie sees. Tegelikult meis kõigis, aga naised pääsevad sellele mingil ürgsel põhjusel oluliselt kergemini ligi. Naisel tuleb see vägi ainult loovalt vabastada – olgu tantsus, laulus, kirjanduses või seksis. Naised tajuvad maailma sügavamalt ja ürgsemalt kui mehed. Meid ongi tehtud erinevateks. Alles läbi meis peituvate vägede tunnistamise ja tunnustamise suudab meist igaüks oma elus teha tõeliselt maagilisi muudatusi.

    Maalikunstnikuna on Lola Tehver osalenud mitmel rahvusvahelisel grupinäitusel nii Veneetsias (2014) kui ka Soomes (2020) ning Lätis (2021). Alates 2016. aastast on toimunud mitmeid grupi- ja isikunäituseid Eestis. Tema kunstiteoseid leidub paljudes erakogudes Eestis ja mitmel pool välismaal.

    Lola Tehveri kunstiteostega saab tutvuda tema kodulehel. Võimalus neid osta avaneb ka Paksus Margareetas (MM kaardiomanikule soodustus -10%).

    Maalinäitus „Sireenide laul“ on avatud Paksu Margareeta esimese korruse galeriis alates 29. juulist kuni selle aasta lõpuni.

    Jooksev info näituse kohta on kättesaadav Facebookis.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info