Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Paksu Margareeta taasavamine 29.-30.11.2019

    Paks Margareeta muuseum-külastuskeskus avatakse publikule taas 29.11 kell 10.
    Esimesel ööpäeval uksi ei suleta ning muuseum jääb järjepanu avatuks 30.11 kella 18ni!

    Avamismaratonil kavas:

    • 29.11 kell 19.00 ( kohti enam ei ole)  ja 00.00 ( kohti enam ei ole) ning  30.11 kell 01.00 ( 4 kohta) venekeelsed kogu muuseumit läbivad ekskursioonid. Kirja saab panna ennast kohapeal kui kohti on.
      Ekskursioone viivad läbi külastusjuhid ja Meremuuseumi kunstnik. Kestvus 1 tund. Osalemine muuseumipiletiga, kogunemine kassaalal. Osaleda saab kuni 30 inimest.
    • 29.11 kell 20.00, 21.00, 22.00 ja 23.00 paralleelsed kuraatorekskursioonid koge, purjelaevade, aurulaevade ja mootorlaevade saalis. Kirja saab panna ennast kohapeal kui kohti on.
      Ekskursioonid toimuvad eesti keeles, kestvus 45 minutit. Osalemine muuseumipiletiga, kogunemine kassaalal. Grupi suurus kuni 15 inimest.

    Koge saali ekskursioonil räägib kuraator Priit Lätti tähteksponaadist kogest ja sellest, mis teeb temast unikaalse leiu kogu Euroopas. Juttu tuleb ka muuseumi rekonstrueerimistöödel avastatud arheoloogilistest leidudest, mis on koge saalis näha.

    Purjelaevade saali ekskursioonil räägib kuraator Feliks Gornischeff merekaubanduse arengust, laevaehitusest poolmudelite ja tööriistade näitel ning meremehe elust-olust laeval santsukastide, audiolugude ja suveniiride näitel. Teada saab, mille poolest olid Eesti esimesed purjelaevad “Tormilind” ja “Hioma” ning miks on suurtükitornis “Triinu” mast. Jutuks tulevad ka baltisakslaste maadeavastused, muuseumi esinduslik navigatsiooniinstrumentide kogu ja tuletornid.

    Aurulaevade saali ekskursioonil selgitab kuraator Teele Saar muutuseid, mida auru jõu kasutuselevõtt tõi kaasa laevanduses. Teada saab, millised nägid välja esimesed aurikud ja kui mugav nendel reisida oli. Mööda ei minda ka sellest, et mereriik Eesti oli 1930. aastatel laevade kogutonaažilt tuhande elaniku kohta maailmas 7. kohal, ning sellestki, kuidas see kõik sõjakeerises hävis.

    Mootorlaevade saali ekskursioonil räägib kuraator Mihkel Karu suurest hüppest navigatsioonitehnikas ja merd mööda kaubatranspordist. Kuulda saab, kuidas laeval töötamise ja reisimise kogemus on ajas muutunud. Koos astutakse Läänemere moodsaimast laevast inspireeritud navigatsioonisillale ja julgematel osalejatel avaneb võimalus laulda karaoketki!

    Hea võimalus soetada raamatupoodidest või muuseumipoest kohapeal trükisoe esinduslik raamat „Paks Margareeta. Värav linna ja sadama vahel“ ning küsida ekskursioonil autogrammid väljaande koostajatelt – Meremuuseumi kuraatoritelt!

    • 30.11 varahommikul kell 3:30 jutustab Paksu  Margareeta lugusid muuseumi juht ja uue püsiekspositsiooni peakuraator Urmas Dresen.
      Osalemine muusemipiletiga.
    • 30.11 kell 8:30 toimub Paksu Margareeta katusel päikesetõusu ekskursioon koos kuraator Priit Lättiga.
      Kuulda saab meie sadamate lugusid. Osalemine muuseumipiletiga.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info