Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Muuseumiöö 2022 Paksus Margareetas

    MÖÖ programm

    Muuseumiööl pöörab Eesti Meremuuseum tähelepanu Paksu Margareeta ligipääsetavusele. Eesti esimese muuseumina pakub Meremuuseum võrdseid elamuslikke võimalusi toetavaid lahendusi nii nägemis-, kuulmis- ja liikumisraskustega kui ka intellektipuudega külastajatele. Nimelt on 90% muuseumialast ratastooliga ligipääsetav. Paksu Margareeta püsinäitusel saab vaadata seitset videolugu Eesti viipekeeles. Nägemispuudega külastajale on juhtteed liftist kombatavate korruseplaanideni, punktkirjas etiketid, kombatavad laevamudelite maketid, audiolood ning kirjeldustõlkega audiotuur läbi ekspositsiooni.

    Julgustame Paksu Margareetasse tulekuks kasutama ühistransporti või tulla jala!

    Muuseumiööl saab tutvuda Paksu Margareeta püsiekspositsiooniga ning imetleda vaadet suurtükitorni katuselt.
    Muuseumi tähteksponaadiks on ligi 20 meetrit pikk koge vrakk. Muuseumis eksponeeritud koge leidmine 2015. aastal Tallinna maapõuest on Euroopas haruldane tänu peaaegu terviklikult säilinud laevakerele ja ligi 700 leiule vraki juurest, mis räägivad miks, kuidas ja kuhu laev ja tema meeskond sõitsid.
    Suurtükitorni 2. korrus kuulub purjelaevadele, mis tõid kaupu üha kaugematest sihtkohtadest ning viisid maade avastamiseni. 3. korrusel saab tutvuda aurulaevadega ning ekspositsiooni kõrgeimal, 4. korrusel mootorlaevadega.

    Lisaks saab Muuseumiööl tutvuda Meremuuseumi uue fotonäitusega 1. korruse galeriis. Seni avaldamata pildid jutustavad, kuidas sai Lennusadamas ainulaadne vesilennukiangaar taastatud omapäraseks meremuuseumiks. Fotonäituse külastajad saavad paarikümne pildi najal muljetavaldava ülevaate, kuidas Lennusadama vesilennukiangaar sai taastatud meremuuseumiks ning sellega kaasnenud väljakutsetest.

    Püsiekspositsioon

    Rännak Eesti Meremuuseumi ekspositsioonis Paksu Margareeta muuseum-külastuskeskuses on visiit Eestisse kui mereriiki!
    Teie ees rullub lahti Eesti meresõidu lugu alates seni eksponeerimata keskaja merekaubandusest kuni tänapäeva reisilaevanduseni välja. Lugu aitavad jutustada ligi 700 ajaloolist eset, Meremuuseumi rikkalik laevamudelite kogu koos spetsiaalset uue näituse jaoks tellitud 17 mudeliga ja ligi 50 digi- ja käed-külge lahendust.

    Oluline lisainfo

    Sissepääsu hind on üks euro, kuni 8aastased (k.a.) lapsed tasuta.
    Maru kohvik on avatud kella 23.00-ni.

    Sissepääs muuseumisse järjekorra alusel kuni kella 22.15-ni.

    https://programm.muuseumioo.ee/map/museum?id=686

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info