Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseum kutsub muuseumiööl Paksu Margareeta katuseterrassile

    Tänavuse üleriikliku muuseumiöö programmis laupäeva, 20. mai õhtul osaleb Eesti Meremuuseum muuseum-külastuskeskusega Paks Margareeta. Meremuuseumi Lennusadam sulgeb uksed tavapärasel ajal kell 19.00 ning Meremuuseum soovitab öistel muuseumihuvilistel suunduda Tallinna vanalinna serval asuvasse kaitsetorni Paks Margareeta.

    „Lennusadama angaarides on avatud Veneetsia näitus, kus eksponeeritakse mitmeid haruldasi ja kalleid eksponaate. Näituse turvasüsteemid ning unikaalsete esemete säilitamise erinõuded ei võimalda öisel ajal suure hulga külastajate juurdepääsu kõigile Lennusadama piirkondadele. Segaduste ja arusaamatuste vältimiseks jäävad Lennusadama angaarid seekordsel muuseumiööl suletuks ning Meremuuseum soovitab selle asemel nautida vanalinna serval asuva Paksu Margareeta väljapanekut ning suurepäraseid vaateid, mis avanevad Paksu Margareeta katuseterrassil asuvast kohvikust,“ selgitas meremuuseumi kommunikatsioonijuht Jaano Martin Ots

    Kuna väljapanek Paksus Margareetas sisaldab rohkelt digilahendusi, käelist tegevust ja muid osalusvõimalusi, palub meremuuseum külastajatel meeles pidada, et muuseumisse ei ole oodatud oma söögid-joogid ega lemmikloomad. Näiteks on Paksus Margareetas mitmeid ehitusklotsidest kokku pandavaid makette ning unikaalne kombatav laevamudel, mis võimaldab ka vaegnägijatel ajaloolise purjelaeva kujust ja osadest aru saada. Nälga ja janu ei pea keegi siiski kannatama, kuna muuseumiööl avatakse Paksu Margareeta katuseterrassil asuv katusekohvik Maru, kohal on täiendavad külastusjuhid.

    Muuseumiööl maksab pilet 1 euro ning see annab õiguse viibida Paksus Margareetas kuni kella 23.00.

    Lisainfo Paksus Margareetas avatud näituste ja muuseumiöö tegevuste kohta on leitav kodulehel.

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info