Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Kaheksa muuseumi koostöös tehakse lastele „Puust ja punaseks”

    Tallinna vanalinna kaheksa muuseumi ja keskuse ühine koostööprojekt „Puust ja punaseks“ 4.–6. klassidele toimub taas oktoobris ja novembris. Alanud on registreerimine rühmadesse.

    “4.–6. klassidele suunatud ettevõtmise eesmärk on ühe meeleoluka päeva jooksul pakkuda teadmisi ajaloo, teatri, kunsti, muusika ja inimese tervise vallas või uurida lähemalt teatrit, loodust, kirjandust ja disaini,” ütles Iti Niinemets Nukuteatrimuuseumist, kes on seekordse programmi eestvedajaks. “Muuseumite koostöös loodud programm on üles ehitatud eakohase, põneva ja vaheldusrikkana, lõimides erinevaid õppeaineid – õpetajad saavad programmi kasutada temaatiliste koolitundidena.”

    Koolipäev “Vanalinna salaselts” 4. klassile programmi sisustavad Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseum ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum. Õpilased kehastuvad salaseltsi liikmeiks ning asuvad lahendama Tallinna vanalinna kuulsa apteekri saladust. Sama tunni venekeelset programmi pakuvad Eesti Tervisemuuseum, Eesti Ajaloomuuseum ja Niguliste muuseum.

    Koolipäev “Mina suudan!” 4. klassile programmi on kokku pannud Eesti Lastekirjanduse Keskus, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum ja Nukuteatrimuuseum. Inspireerival päeval täis loovust ja loomingut saavad õpilased läbi mängude ja ülesannete proovile panna oma võimeid.

    Koolipäev “Päev ajalehetoimetajana” 5. klassile programmi sisustavad Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Niguliste muuseum. Õpilased tegutsevad ajalehe toimetusena ja ühistööna valmib klassi leht, milles on luulelised päevauudised, intervjuu Püha Gertrudiga, pildikesed ajaloost ja palju muud.

    Koolipäev “Ellujäämiseks vajalik” 5. klassile programmi sisustavad Eesti Tervisemuuseum, Nukuteatrimuuseum  ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum. Õpilased satuvad seiklema üksikule saarele, kus ellujäämine sõltub neljast põhielemendist.

    Koolipäev “Asja mitu elu” 6. klassile sisustavad Eesti Tervisemuuseum, Nukuteatrimuuseum ja Eesti Meremuuseum Paksus Margareetas. Õpilasi kutsutakse avastama säästliku tarbimise maailma ning pakkuma julgeid lahendusi keskkonnakaitsel ja taaskasutusel.

    Projektis osalevad Eesti TervisemuuseumEesti AjaloomuuseumEesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseumEesti Teatri- ja MuusikamuuseumEesti Lastekirjanduse KeskusPaks Margareeta (Eesti Meremuuseum)Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum ning Nukuteatrimuuseum.

    Üks koolipäev kestab kl. 9.30–14.35, programmi kestus ühes muuseumis on 1 tund 20 minutit. Hind 19 eurot õpilase kohta sisaldab lõunasööki.

    “Puust ja punaseks” koolipäevad toimuvad:

    12., 13. ja 14. oktoober: „Ellujäämiseks vajalik”, V klassid
    12., 13. ja 15. oktoober: „Päev ajalehetoimetajana”, V klassid
    19., 20. ja 21. oktoober: „Vanalinna salaselts”, IV klassid
    19., 20. ja 22. oktoober: „Mina suudan!”, IV klassid
    3. ja 4. november: „Vanalinna salaselts” (vene keeles), IV klassid
    9., 10. ja 11. november: „Asja mitu elu”, VI klassid

    Täpsem info ja registreerimine: https://www.noorsooteater.ee/et/koolipäev-puust-ja-punaseks.

    Lisainfo:

    Nukuteatrimuuseum

    muuseum@noorsooteater.ee

    telefon 6679 542

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info