Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Paksus Margareetas esitletakse raamatut kogest

    18.juunil kell 15 esitletakse Paksu Margareeta koge saalis Eesti Meremuuseumi raamatusarja neljandat väljaannet „Koge – keskaegne kaubalaev“.

    Raamatu on koostanud Eesti Meremuuseumi teadur, koge saali kuraator Priit Lätti ja Muinsuskaitseameti arheoloog Maili Roio. Raamat on rohkelt illustreeritud ning eesti- ja inglise keelse paralleeltekstiga.

    Väljaande eessõnas meenutab Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen, kuidas 2015. aasta mais Kadrioru maapõuest välja tulnud laeva irddetailid ei tekitanud kuigi suurt emotsiooni. Kui laev koos leiumaterjaliga aga 14. sajandisse dateeriti, langetati otsus, et Meremuuseum leiab võimaluse selle konserveerimiseks ja eksponeerimiseks.

    „Sellel juulikuu päeval oli meil niisiis suur huvi ja aimus tulevasest vastutusest, kuid puudus veel teadmine, et kogest saab Paksu Margareeta uuendusprojekti vedaja ja tulevane tähteksponaat, mille kujuteldavas kiiluvees hakkab toimuma nii mõndagi põnevat ja rõõmustavat,“ kirjutab Urmas Dresen raamatu eessõnas.

    Raamatuesitlusel on kohal autorid ning näha saab lisaks püsinäitusel olevale väikest osa kogega kaasnenud leiumaterjalist. Esitlust modereerib Eesti Meremuuseumi teadusjuht Hele Kiimann.

    Sissepääs muuseumipiletiga.
    Esitlust kantakse üle ERRi portaalis ja Paksu Maragareeta Facebooki lehel.

    Eesti Meremuuseumi raamatusarjas varem ilmunud: „Navigatsiooniinstrumendid Eesti Meremuuseumi kogus“, „Allveelaevad Kalev ja Lembit“ ja „Vesilennukid Lennusadamas“.

    Sündmus Facebookis: https://www.facebook.com/events/183862909608913/

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info