Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Koolipäev “Puust ja punaseks”

    Märtsis ja aprillis on võimalik osaleda muuseumide ühises haridusprogrammis “Puust ja punaseks”. Koolipäeva eesmärk on ühe meeleoluka päeva jooksul omandada teadmisi ajaloo, teatri, kunsti, muusika ja inimese tervise vallast või hoopis uurida lähemalt teatrit, loodust, kirjandust ja disaini.

    Õpetajal tuleb koolipäeval osalemiseks valida sobiv kuupäev vastaval nädalal ja üks kahest koolipäeva programmist.

    Neljanda klassi õpilastele suunatud koolipäevad toimuvad:

    28. märtsil, 29. märtsil ja 31. märtsil 2017.

    Koolipäev 1 tunnid toimuvad Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones, Eesti Tervishoiumuuseumis, Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseumis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

    Koolipäev nr 1 on inspireeritud 4. klassi õppekavas olevast mineviku ja esivanemate teemast. Päeva läbiv ülesanne on leida üheskoos Tallinna vanalinna kuulsa apteekri kaduma läinud tarkusetera. Lapsed kehastuvad vanalinna salaseltsi liikmeteks, kes asuvad üheskoos asitõendeid otsima. Kuna iga meisterdetektiivi peamiseks tööriistaks on tema teravad meeled, siis paneme need proovile Tervishoiumuuseumis. Ajaloomuuseumis otsime vappe ja vapiloomi nii majast kui ka rahadelt ning teeme salaseltsile oma vapi. Nigulistes vaatame, mis peitub vanade maalide all ja Teatri- ja Muusikamuuseumis otsime asitõendeid erinevatelt muusikariistadelt.

    Koolipäev 2 tunnid toimuvad Eesti Lastekirjanduse Keskuses, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis, NUKU muuseumis ja Eesti Meremuuseumis.

    Sellel koolipäeval tutvustavad muuseumid laiemalt 4. klassi õppekavas olevat Pinocchio teemat. Lastekirjanduse keskus näitab läbi põnevate tegevuste, kuidas saab puidust paber, paberist raamat ja raamatusse erinevad Pinocchiod, ETDM-is proovivad lapsed ise Geppetto töökoja jaoks mööblit disainida. NUKU muuseumis mängivad lapsed erinevate nukuliikidega ise läbi stseene Carlo Collodi kirjandusteosest „Pinocchio“. Meremuuseumi Paksus Margareetas tutvutakse puutööriistadega, uuritakse laevu, mis ehitati samal ajal kui loodi Pinocchio tegelaskuju ja nende ehitamise saladusi: miks on vanadel köitel tõrvalõhn? Mis puust on tehtud haabjas? Millised laevad võiksid seilata tulevikusadamatesse?

    Viiendale klassile suunatud koolipäevad toimuvad:

    18. aprillil, 19. aprillil ja 21. aprillil 2017.

    Koolipäev 1 tunnid toimuvad Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones, Eesti Lastekirjanduse Keskuses, Eesti Meremuuseumis ja Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseumis.

    See koolipäev toob lasteni kõige sisukamad uudised Eesti Ajaloomuuseumist, Eesti Lastekirjanduse Keskusest, Niguliste muuseumist ja meremuuseumi Paksust Margareetast. Ühistööna valmib klassi ajaleht, kuhu koondatakse päeva jooksul saadud teadmised. Mida põnevat kõike ajalehes ei leidu- reklaamid, päevauudised, orienteerumiseks vanalinna kaart, anagrammid, intervjuu Püha Gertrudiga, krimireportaaž viikingiajast, pildikesi ajaloost ja palju põnevat nuputamist koduteele ning kooligi kaasa. Tule ja ole ajakirjanik, ajaloolane, reklaamiagent, loodusuurija, fotograaf, toimetaja või postiljon.

    Koolipäev 2 tunnid toimuvad Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis, NUKU muuseumis, Eesti Tervishoiumuuseumis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

    See koolipäev viib õpilased seiklema üksikule saarele, kus ellujäämine sõltub neljast põhielemendist. Seiklusmängu käigus tutvuvad lapsed põhielementidega. Tervishoiumuuseumi loodusõpetuse tunnis vaatleme inimese seotust ümbritsevaga läbi vee rolli inimese kehas. Teatri- ja muusikamuuseumi muusikatunnis uurime kõige vanemaid pille, mis kasutavad heli tekitamiseks õhku (puhkpillid), Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi kunstitunnis loome me maa peal kõndimiseks imejalanõud, mis peavad vastu nii erinevatele temperatuuridele, suurele veele kui ka kuumusele. NUKU muuseumi kirjanduse ja liikumise tunnis tutvume põhielementide loomislugudega ja proovime kõike ise järele.

    Programmis osalemine:

    Hind: 15 eurot õpilase kohta

    Kestus: kell 9.30-14.50

    Lisainfo ja broneerimine:

    Liina Põldla (Eesti Ajaloomuuseumi muuseumipedagoog)

    e-post: liina.poldla@ajaloomuuseum.ee;

    tel: 6968 660

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info