Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadama uus muuseumitund viib II maailmasõja keerisesse!

    Põgenikud septembris 1944 laeval “Triina”. Autor: Sigurd Roove. Allikas: www.estonica.org

    Põgenikud septembris 1944 laeval Triina. Autor: Sigurd Roove. Allikas: www.estonica.org

    Alates aprillist pakume gümnaasiumiklassidele uut muuseumitundi “Jõuluks oleme tagasi”, mis keskendub eesti pagulastele II maailmasõjas.

    1944. aastal liikus Saksamaa ja Nõukogude Liidu vaheline rindejoon üle Eesti ning sellest tulenevat kaost püüdsid kümned tuhanded eestlased ära kasutada, et uue okupatsiooni hirmus riigist pageda. Septembris teele asunud eestlased olid kindlad, et rahu ja kord taastub peatselt ning jõuludeks ollakse kodus tagasi. Päris nii aga ei läinud…

    Programmi käigus elatakse läbi ühe II maailmasõja põgeniku teekond kodurannast põgenikelaagrisse. Üheskoos otsitakse ülevedaja ja taotletakse Rootsis või Saksamaal põgenikustaatust. Kõik peavad koputama südametunnistusele ja vajadusel natuke luiskama, et läbida taustauuring ja saada luba laagrisse jääda. Sest repatrieerimine ehk kodumaale tagasisaatmine võib saada saatuslikuks!

    Täpsem info SIIN ja registreerimine SIIN!

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info