Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Kohvik MARU pakub polaarekspeditsiooni erimenüüd

    racemenüü

    Fabian Gottlieb von Bellingshausenit – Saaremaalt pärit baltisaksa maadeuurijat – peetakse üheks Antarktise mandri avastajaks. Lennusadama kohvik MARU talvine menüü on inspireeritud tema juhitud Lõunapooluse ekspeditsioonil kaasas olnud toiduainetest.

    Suurima osa polaarekspeditsioonil osalenud meeste päevatoidust moodustas 606 g kuivikud. Nende kõrvale võis valmistada suppi kuivatatud hernestest ja suitsulihast. Ka kohvik MARU pakub käesoleval hooajal eelroana hernesuppi suitsuliha, kuiviku ja kuivatatud veiselihaga.

    Igale Bellingshauseni meeskonnaliikmele oli ette nähtud 211 g soolaliha päevas, mis pidi andma rohkesti energiat. C-vitamiini-rikka hapukapsa söömine oli tol ajal aga parim viis haiguste vastu võitlemiseks. Ja on seda veel tänagi, eriti käesoleval gripihooajal.

    Tule ja proovi MARU toitvat ja vitamiinirikast pearooga, milleks on mooritud veiseliha piprakastme, kartuli-kruubitambi ja hapukapsaga!

    Bellingshauseni ja tema meeskonna teekonnal ei saanud igalt poolt värskeid puuvilju osta, kuid puuviljade kasulikud omadused säilivad ka nende kuivatamisel. Veebruarisse sobib hästi kohvik MARU kohupiimakreem jäätise, kuivatatud puuviljade, pähklite ja viigimarjadega.

    Lennusadama kohvikusse pääseb ka muuseumipiletit ostmata! Kohvik on avatud teisipäevast pühapäevani kell 10.00 – 18.00.

    Näitus “Võidujooks maailma lõppu” jääb avatuks kuni 3. aprillini!

    Lõunapooluse vallutamise lugu on üks maadeavastuse ajaloo kõige dramaatilisemaid peatükke. Norra maadeuurija Roald Amundsen ja Briti mereväeohvitser Robert Falcon Scott alustasid oma ekspeditsioone 1911. aastal peaaegu üheaegselt. Mõlemad jõudsid sihile, kuid ainult üks neist tuli tagasi koju.

    Muuseumitunnid

    Lisaks erimenüüle pakume eriekskursioone ning harivaid programme. Kas sinu laps on klassiga juba “Jäise kõvaketta” muuseumitunnis osalenud?

    Programmide kohta saab lugeda lähemalt siit!

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info