Font size

Line height

Contrast

Other

„VENEZIA – merede kuninganna“ on avatud 3. septembrini: ”Canaletto tahtis varem koju”

Eesti-Itaalia koostöönäitus ”VENEZIA – merede kuninganna” avati Lennusadamas 25. märtsil 2023 ning planeeritud oli näitus eksponeerida 2024. aasta jaanuari alguseni. Vahepealsete läbirääkimiste käigus jõuti kokkuleppeni, et näitus Lennusadamas jääb avatuks kuni 3. septembrini. See tulenes Itaalia kultuuriväärtuste ameti poolt osale haruldastest eksponaatidest kehtestatud piirangust, mille kohaselt ei lubata neid riigist välja viia pikemaks perioodiks kui üheks aastaks. Enne Tallinna eksponeeriti näitust Taani Meremuuseumis Helsingøris.

Eksponaadid pärinevad mitmest erinevast Itaalia muuseumist ja erakogudest ning näituse korraldamisega tegeles rohkearvuline rahvusvaheline tiim, kus Itaalia poolelt olid meie partneriteks agentuurid Expona ja Contemporanea Progetti.

Kõige haruldasemad ja hinnalisemad eksponaadid Veneetsia näitusel on Canaletto nime all tuntud 18. sajandi Veneetsia kunstniku Giovanni Antonio Canal’i maalid, millest kõige kallima väärtuseks on hinnatud ligikaudu 4 miljonit eurot.

Koostöös agentuuriga Tabasco valminud näituse „VENEZIA – merede kuninganna“ bränding pälvis Eesti Turundajateliidu 2023. aasta Kuldmuna konkursil kolmanda koha ehk Pronksmuna.

Eesti Meremuuseum tänab abi ja panuse eest ühisnäituse valmimisse ka Itaalia suursaatkonda Eestis ning Veneetsia ja Tallinna linnavalitsusi.

Täname kõiki huvilisi, kes juba on näitust külastanud! Neid, kes veel pole jõudnud Veneetsia näitusega tutvuda, kutsume kasutama võimalust näha haruldasi eksponaate ning kalleid maale, enne kui need kodumaale Itaaliasse tagasi rändavad.

Näitus „VENEZIA – merede kuninganna“ lisainformatsioon on leitav: SIIT

Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

Save preferences More info