Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Merekultuuriaasta uudised

    Merekultuuriaasta purjetab tempokalt kultuuri ja pärandi lainel. Endiselt on parim viis toimuvaga kursis olemiseks jälgida teema-aasta facebooki lehte ning kodulehte.

    Väikse ülevaate nii meediakajastustest kui ka möödunud, käimasolevatest ja tulevatest sündmustest anname allpool.

    Miks on oluline tähistada merekultuuriaastat?

    Aasta ellukutsuja Urve Tiidus toob oma videopöördumises välja, miks me tähistame merekultuuriaastat. Vaata lähemalt siit.

    Loe lähemalt, kuidas mereaasta alguse sai, siit.

    Merekultuuriaasta sõnumeid aitavad kohale viia ka tuntud Eesti persoonid, kes on oma tööle, elukohale või hobile puutuvad lähedalt kokku merega. Vaata videost, mida meri nende jaoks tähendab. Video on nähtav siin.

    Ideekonkurss ootab merekultuuri hoidvaid ja edasiviivaid ideid!

    Avatud on merekultuuriaasta ideekonkurss, mille eesmärk on läbi erinevate sündmuste ja tegevuste hoida olemasolevat ja luua uut merekultuuri. Konkurss annab võimaluse kõigile huvitatutele teostada üks merekultuuriga seotud idee, olgu selleks siis kultuurielu elavdav ja merekultuuri tutvustav sündmus või loominguline projekt. Kuidas konkursil osaleda, saab täpsemalt lugeda siit.

    Avatud on fotokonkurss “Meri on meie pärand ja ajalugu”

    Merekultuuriaasta raames toimub neli temaatilist fotokonkurssi. Esimene neist kestab jaanuarist veebruarini ja kannab pealkirja “Meri on meie pärand ja ajalugu”. Ootame kõikide mere- ja fotohuviliste temaatilisi töid kuni 29. veebruarini 2016. Parimale piltnikule on peaauhinnaks uhke Nikoni peegelkaamera ning tema foto avaldatakse National Geographic Eesti aprilli numbris. Loe fotokonkursi tingimuste kohta siit.

    Kalakalender: jaanuari kala oli luts

    Igas kuus toome rannarahva kalendri järgi fookusesse ka ühe kala. Jaanuarikuus oli selleks ablas, libe ja maitsev luts. Lutsu kohta saad täpsemalt lugeda siit.

    Tulihingeline kalastaja Hanno Kask tutvustas lutsupüüki ja valmistas maitsva roa ka Terevisioonis, mida saab järele vaadata siit. Maitsvaid lutsuretsepte jagab ka Nami-Nami toidublogi siin.

    Veebruarikuu kala on ahven. 5. veebruaril on Hanno Kask taas Terevisioonis ahvenapüügist rääkimas ning ahvenat valmistamas. Samuti jagab maitsvaid ahvenaretsepte veebruaris ka Nami-Nami toidublogi.

    Merekultuuriaastast meedias

    Igal esmaspäeval on Vikerraadio Vikerhommiku eetris üks merekultuuriaastaga seotud persoon. Seni on merekultuurist ja merega koos elamisest rääkinud Von Krahli näitleja Erki Laur, jääpurjetaja Jüri Šaraškin ning Arhitektide Liidu juht Indrek Allmann. Täispikad intervjuud on järele kuulatavad siit:

    Lisalugemist, kuulamist ja vaatamist: merekultuuriaastast meedias:

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info