Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Sel pühapäeval avatakse uuenenud ekspositsiooniga Lennusadam

    Eesti Meremuuseumi Lennusadam sulges käesoleva aasta 1. jaanuaril külastajatele uksed, et läbida põhjalik värskenduskuur. Alates 12. maist oodatakse kõiki huvilisi taas muuseumisse tutvuma uuenenud püsiekspositsiooniga.
    „Uuendusprojektil oli kolm peamist eesmärki – luua uued ja paeluvad teema-alad, muuta veelgi paremaks perekülastuse kogemus ning teha Lennusadamast Eesti kõige ligipääsetavam muuseum,“ sõnas Eesti Meremuuseumi juhatuse liige Urmas Dresen.
    „Esinduslikud interaktiivsed alad on omale saanud allveearheoloogia, merepääste, vesilennunduse, mereväe ja merehoiu valdkonnad,“ loetles Dresen.
    Uus pererada võimaldab muuseumi põhiteemade ja tähteksponaatidega tutvuda mänguliselt – ekspositsioonis tuleb otsida kassikujulisi rajatähiseid ja vastata küsimustele, et saata Lennusadama kupli alla enda disainitud sõiduvahend.
    „Lisaks tuntud ja armastatud simulaatoritele on lastele ja peredele loodud palju uusi käed-külge tegutsemise võimalusi ka uutel teemaaladel ning kollases allveelaevas on uus lastele suunatud lühifilm, mis tutvustab muutlikku Läänemerd,” tõi Dresen välja. „Samuti väärib mainimist uhiuus väikelaste ala, kus on ohtralt uurimist ja katsumist pere kõige pisematele.“
    Uuendustööde üks peamisi prioriteete oli ligipääsetavus. Peatselt avatavas Lennusadamas on kassad varustatud silmusvõimendusega, videotel on silmusvõimendus ja viipekeelne tõlge, hoone siseruumid ja ekspositsioon on varustatud juhttee ja kombatavate eksponaatidega. „Suveks valmib ka kirjeldustõlkega audiogiid vaegnägijatele,“ lubas Dresen ning lisas: „Kogu hoone ulatuses on arvestatud ka ratastoolis külastajate füüsilise ligipääsetavusega.“
    Uuenenud Lennusadam avatakse külastajatele 12. mail 2024 kell 10. Dresen osutas, et sel päeval on veelgi enam põhjust muuseumit külastada: „Ootame kõiki emadepäeval Lennusadamaga taastutvuma. Avamispäeval on meil kavas ka põnev programm – toimub spetsiaalselt Lennusadamale loodud lasteraamatu „Kass Kipperi mereseiklus“ esitlus, Silver Sepa kontsert, üllatavad vee temaatilised teaduskatsed ja ekskursioonid uues ekspositsioonis.“

    Fotod: Joosep Kään. Rohkem pilte leiab SIIT

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info