Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadama jahisadam heiskas maailma keskkonnapäeval sinilipu

    Täna, 5.juunil heiskas jahisadama ülem Lauri Väinsalu Lennusadama lipumasti 2023. aasta ökomärgise „Sinilipp“. Rahvusvahelist ökomärgist Eestis esindava Eesti Vetelpäästeseltsi juhatuse liige Gert Teder ütles, et see lipp on rahvusvaheliselt üheselt mõistetav keskkonnahoiu kvaliteedimärk.

    „Kui inimene tuleb oma jahiga „Sinilippu“ kandvasse sadamasse sisse, siis ta teab, et saab teatud kvaliteediga teenuse ning et tema võõrustamine on korraldatud keskkonnasõbralikult. „Sinilipp“ on hinnatud turundusargument turismipiirkondades, kus ranna ja merevee puhtus on järjest suuremaks probleemiks muutumas,“ rääkis Teder.

    Ökomärgis antakse taotlejatele üheks hooajaks, lipp heisatakse üle Euroopa enamasti 5. juunil, maailma keskkonnakaitse päeval või navigatsiooni- või suplushooaja alguses. „Sinilipu“ tingimuste täitmist kontrollitakse hooaja jooksul. Tänavu said Eestis „Sinilipu“ üks sadam, kaks randa ja kaheksa turismiga tegelevat veesõidukit.

    Lennusadama jahisadama korrapidaja Siiri Pajo ütles, et „Sinilipu“ taotlemiseks tuleb täita päris mahukas dokumentatsioon, osaleda rahvusvahelistel konverentsidel ning maksta organisatsiooni aastamaksu.

    „Õnneks vastab Lennusadama jahisadam nagunii kõigile „Sinilipu“ taotlemisel esitatavatele nõuetele. Meil on kõik keskkonnasõbralik ja turvaline, nii et lipu taotlemiseks me midagi eraldi tegema või ehitama ei pidanud,“ ütles Pajo.

    Keskkonnamärgist „Sinilipp“ annab välja rahvusvaheline keskkonnahariduse fond Foundation for Environmental Education (FEE) ning üle maailma kannab sinilippu 5036 sadamat, randa ja laeva 51 riigis.

    Foto: Jaano-Martin Ots

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info