Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Viimane võimalus külastada näitust „Sex & the Sea“

    Hollandi multimeediakunstniku Saskia Boddeke näitust „Sex & the Sea“ saab Lennusadamas külastada 19. jaanuarini 2020.

    „Kui alguses selle teemaga välja tulime, oli üksjagu selgitamist, miks meremuuseumile sellist näitust on vaja. Kuid mida aeg edasi, seda loomulikumana see tundus, et käsitleme ka seda meremehe elu emotsionaalset tahku ja võtame selleks appi kunstivormi,“ rääkis meremuuseumi juht Urmas Dresen.

    „Publiku huviga näituse vastu võib rahule jääda. Samuti leidsime enda jaoks uut täiskasvanud publikut, kellele korraldasime eriprogramme. Loodud said ka muuseumitunnid koolinoortele,“ ütles Dresen. „Erilist tähelepanu pälvis aga meie oma kogust inspireeritud pudelikirjade installatsioon. Soomest Eestisse saadetud kirjad, mis olid meil kogudes olnud pea 20 aastat, hakkasid elama,“ oli muuseumijuht rahul.

    Kriitikud on näituse juures välja toonud hästi tabatud ajatut salapära ning pigem hillitsetud lähenemise, mis ei vaja vanusepiirangut ja annab ruumi fantaasiale. Keiu Krikmanni sõnul (Sirp 3.05.2019) on külluslikus ruumikujunduses oskuslikult ühendatud ajalooline ja praegusaegne, tõde ja fiktsioon. Enn Siimer leiab (Sakala 14.12.2019), et kuigi teema on intrigeeriv, tasub seda vaatama tulla just koolinoortega.

    Peeter Lauritsa hinnangul (Postimees 10.05.2019) meenutab näitus vormiliselt Boddeke abikaasa Peter Greenaway loomingut. Lauritsa sõnul laseb efektne teostus installatsioonil mastaapses Lennusadamas välja paista, mis ei ole kerge ülesanne. Laurits märkab näitusel ka vihjeid koduigatsusele ning raskele ja rutiinsele tööle, mis meremehe igatsust veelgi võimendavad.

    Lennusadam on avatud teisipäevast pühapäevani 10-18. Suletud 23.-24. detsembrini. 25.-26. ja 30.-31. detsembrini ja 1. jaanuaril avatud 10-17. Erandlikult on muuseum avatud ka esmaspäeval, 6. jaanuaril kell 10-17. Samad lahtiolekuajad kehtivad ka Paksus Margareetas.

    Fotod: Aron Urb

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info