Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Auhinnatud näitus sajandi laevalugudest lõpeb

    Sel pühapäeval, 13. jaanuaril jõuab Lennusadamas toimuva perepühapäevaga lõpule Eesti Meremuuseumi koostatud suur Eesti laevalugude ülevaate näitus „100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918-2018“.

    24.veebruaril 2018 avatud näitust on tänaseks külastanud üle 200 000 inimese Eestist, Soomest, Venemaalt, Lätist ja mujalt maailmast. Näituse graafiline kujundus agentuurilt Polaar võitis kolmanda koha Eesti Disainiauhindade konkursil, mille nominentide seas oli ka kõvakaaneline näituse pealkirja kandev väljaanne. Näituse ruumikujundus Ruumilaborilt nomineeriti Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemiate konkursil.

    13.jaanuaril kella 12-16 toimub Lennusadama angaaris Eesti laevalugude näituse viimast päeva tähistav perepühapäev „Kapteni tütar Pipi lehvitab 100 laevale järele“. Lapsed saavad Pipilt kuulda põnevaid lugusid, vaadata minietendust, piiluda Pipi salapärasesse kohvrisse, kapata võidu kepphobustel, joonistada ja meisterdada. Muuseum on avatud kella 18.00.

    „Näitusele sai valitud 100 lugu, mis illustreerivad Eesti laevanduse mitmetahulisust, alates Vabadussõja-aegsetest sõjalaevadest või märgilistest jahtidest kuni tehasemõõtu kalatraalerite ja uusima tehnoloogiaga reisilaevani välja,“ rääkis üks näituse kuraatoritest Mihkel Karu. Ta lisas, et näitus pakub põnevaid fakte, fotosid, audio- ja videolugusid ning uudistada saab detailseid laevamudeleid ja esemeid laevadelt, mille valik täienes näituse jooksul veelgi. „Selle esindusliku ja mõneti traditsioonilise näituse asemele tuleb juba 8. märtsil avatav Hollandi multimeediakunstniku Saskia Boddeke installatsioon „Sex and the Sea“, mis kõnetab kindlasti nii kunstihuvilist publikut kui ka neid, kellele kodust pikk äraolek pole võõras,“ avaldas Karu.

    Perepühapäeva ürituseleht: https://www.facebook.com/events/2247649148578591/

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info