Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadamas eksponeeritakse allveearheoloogia fotonäitust vee all

    Lennusadama akvaariumis saab näha Aire Ederi allveefotode näitust “Laevavrakkide veealune maailm”.

    Akvaariumisse on välja pandud 26 allveefotot laevavrakkidest Eestis, Norras, Küprosel, Horvaatias ja Egiptuses. Eestist pärit harrastajast allveefotograaf Aire Eder on sukeldunud laevavrakkidele üle kümne aasta. Suur huvi selle maailma jäädvustamise vastu on viinud teda paljudesse piirkondadesse nii Euroopas kui ka mujal maailmas.

    Eesti Meremuuseumi allveearheoloogi Liisa Randmaa sõnul illustreerib näitus ka seda, kui erinevad on maailma mered. „Läänemeri jääb fotodel rohekas, lõuna pool, kus nähtavus parem, tulevad pildid aga sinised. Lennusadama akvaariumis loovad valguse ja varjude mäng ning fotode vahel ujuvad kalad uue põneva reaalsuse,“ rääkis Randmaa. Samas märkis ta, et nii laevavrakkidele sukeldumine kui ka veealune fotograafia nõuavad sukeldujalt suurt vilumust. „Pidevalt tuleb olla tähelepanelik, et keerukates valgustingimustes kaunist kaadrit püüdes, ei takerdutaks vraki detailide taha või vrakkide külge kinni jäänud võrkudesse,“ selgitas Liisa Randmaa.

    Näitus on osaliselt vaadeldav Lennusadama fuajeest ning osaliselt ekspositsioonisaalist. Väljapanek jääb avatuks juuni lõpuni.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info