Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Lapsepõlveeksperdid käisid taas Meremuuseumit nõustamas

    Täna, 24. aprillil kohtusid Lennusadamas kolmandat korda käesoleva hooaja lapsepõlveeksperdid, et tutvuda ajutise näitusega ning hinnata kavandatavaid lahendusi Lennusadamasse ja Paksu Margareeta uude, 2019. aastal avatavasse ekspositsiooni.

    Näitusel „100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918-2018“ hindasid lapsed enim laevamudelite väljapanekut. Näitusest enamgi elevust tekitas samateemaline sünnipäevaprogramm. Lennusadama püsiekspositsioonis on ekspertide lemmikuteks jätkuvalt allveelaev Lembit ja kõrgustesse ulatuv kaarsild, kuid ettepanekuid tehti ka uute tegevuste ja mängude loomiseks välialal.

    Meremuuseumi kuraatorid tutvustasid lastele Paksu Margareeta suurtükitorni loodavat püsiekspositsiooni, mis räägib merekaubandusest. „Selle käed-külge lahenduste osas oli ekspertidel nutikaid ettepanekuid,“ rõõmustas muuseumi teadur Teele Saar.

    Lapsepõlveeksperdid kohtuvad neli korda aastas koolivaheaegadel ning jäänud on veel viimane, suvine kohtumine. Töörühm valiti 9-12aastaste laste seast sooviavalduste põhjal sügisel ning nende ametiaeg kestab ühe aasta. Meremuuseum asutas lapsepõlveekspertide töörühma 2016. aastal.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info