Font size

Line height

Contrast

Other

Liitu uudiskirjaga

    Uuenenud Lennusadam taas külastajatele avatud!

    Avame uksed oluliselt uuendatud püsinäitusega. Eesmärk oli muuta püsiekspositsiooni veelgi atraktiivsemaks ja külastajasõbralikumaks ning kuu aja jooksul oleme jõudnud nii mõndagi teha: oleme toonud fookusteemasid rohkem esile, teinud allveelaeva Lembit paremini nähtavaks ning vahetanud välja mõned eksponaadid. Ka meie põrand on endale värske lakikihi peale saanud.

    Kuna tänavu möödub 100 aastat vesilennukite angaari valmimisest, siis oli see osa ekspositsioonist erilise tähelepanu all. Angaari ajalugu tutvustav ala sai täiesti uue ilme. Näha saab 3-D animatsiooni angaari ehitamisest ning erinevaid videolugusid hoone ajaloost ja taastamisest. Märtsikuu jooksul jõuab külastajateni ka põnev ajarännak virtuaalses reaalsuses, kus läbi nelja ajalooperioodi näeb, millised erinevad funktsioonid on angaaris läbi kümnendite olnud.

    Allveelaevanduse teemaplokk on saanud juurde kolm uut käed-külge eksponaati. Lisaks sellele, et Lembit on paremini eksponeeritud, saab allveelaevanduse alal omal käel proovida, kuidas allveelaev sukeldub, kuidas muutub rõhk vee all ja mis on periskoop.

    Väljapanekusse lisandunud eksponaatidest võiks välja tuua süsta, millega polaaruurijad Timo Palo ja Audun Tholfsen läbisid 2012. aastal teekonna põhjapooluselt Teravmägede saarestikku. See 1620 kilomeetrit pikk rännak on kantud ka Guinnessi rekordite raamatusse.

    Loomulikult on taas avatud ka allveearheoloogia näitus meie akvaariumis.

    Lisaks avatakse 24. märtsil Lennusadamas uus merepääste-teemaline näitus „Mayday. Mayday. Mayday.“.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info