Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Merekultuuriaasta teine laine keskendub haridusele ja ohutusele

    merekultuuriaasta2016_2laine_cover_851x315-785x291

    Merekultuuriaasta on hoogsalt käima lükatud ning esimene kaks kuud kultuuri ja pärandi teemadel mööda saadetud.  Ideekonkursile laekus ligi 100 taotlust ja teist samapalju ka aasta esimesele fotokonkursile “Meri on meie pärand ja ajalugu”. Kultuuri ja pärandi teemad aga ei kao aasta jooksul veel kuhugi. Üks peaprogramme – Rannaretk – saab alguse aprillist ning kestab kuni oktoobrini, mille jooksul külastatakse 24 erinevat Eesti rannaküla ning tutvutakse sealse piirkonna kohaliku tavade, kommete ja traditsioonidega.

    Kevad on ikka merele minekuks ettevalmistav periood, mistõttu on alanud laine pühendatud mere ohutusele ja haridusele eesmärgiga tõsta mereteadlikkust, kujundada arusaamu mereohutusest ja tuua mereharidus noortele lähemale.

    Haridusprogramm “Näoga mere poole”

    Teise teemalaine üks peamisi tegevusi on koolinoortele suunatud haridusprogramm “Näoga mere poole”, mille raames jõuab Eesti koolidesse üle 150 külalisõpetaja, kes räägivad oma tööst ja kokkupuutest merega. Eesmärk on näidata noortele, kuivõrd rikkalikud on merendusvaldkonnaga seotud karjäärivõimalused. Haridusprogrammi eestvedajaks on TTÜ Eesti Mereakadeemia ning see viiakse läbi koostöös Tagasi Kooli aktsiooniga. Tutvu programmiga siin.

    Tähelepanuta ei jää ka lasteaialapsed, kellele on suunatud kevadine merehariduslik filmiprogramm “Mudilaste Multilaegas” kinos Artis, kus linastuvad õpetlikud filmid koos hariva programmiga.

    Seelleks, et merendussektoris töötada, ei pea olema ilmtingimata meremees. TTÜ Eesti Mereakadeemia korraldab suvel kommunikatsiooni-, ajakirjandus- ja meediatudengitele mereteemalise suvekooli, mis annab võimaluse piiluda ühe väga spetsiifilise valdkonna sisemusse ning omandada taustteadmisi, sõnavara ning tutvusi, mida saab edukalt kasutada tulevase karjääri valikul. Tutvu suvekooliga siin.

    Ohutus ennekõike!

    Kui merega seotud karjäärivalikud puudutavad vaid osa elanikkonnast, siis oskus merel käituda on oluline kõigile mereriigis elavatele inimestele. Teise laine üks fookusteemasid on mereohutus. Suuremalt tuleb see esile enne navigatsioonihooaega aprillis ja mais, mil toimuvad erinevad veeohutuspäevad ja jagatakse läbi kirjutava meedia merel käitumise nõuandeid ja videoõpetusi. Samuti on mereohutus sel aastal “Teeme Ära” talgupäeva peamiseks fookusteemaks. Koristustalgute raames paigaldatakse koostöös Päästeametiga supluskohtade vahetusse lähedusse mereohutusstendid päästerõnga ja päästmisjuhistega ning kutsutakse kõiki mere äärde korrastustöid tegema, sest hoolitsetud rand on silmale ilus vaadata ning ohutu ka rannas viibijatele.

    Samuti oodatakse kõiki märtsist maini osalema merekultuuriaasta teisel fotokonkursil “Meri annab mulle töö.” Konkurss korraldatakse koostöös Nikoniga, mille peaauhinnaks on kvaliteetne peegelkaamera ning võidutöö avaldadatkse National Geographic Eesti ajakirjas.

    Merehariduse ja -ohutuse laine kestab märtsist maini.

    Kui navigatsioonihooaeg on alanud ning vajalikud ettevalmistused tehtud, liigume kõik suvisesse lainesse, mil oodatakse kõiki mere äärde, et nautida mere poolt pakutavaid elamusi!

    Näoga mere poole!

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info