Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadamas avatakse videoinstallatsioon sadamatest

    Laupäeval, 7. märtsil avaneb Lennusadamas näitus „Ajalend sadamates“, mis on pühendatud Eesti Meremuuseumi 85. aastapäevale. 8. märtsil toimub Lennusadamas perepühapäev „Läänemeri ja geoloogia“.

    Videoinstallatsioon „Ajalend sadamates“ teeb ülelennu kaheteistkümnest Eesti sadamast, nende minevikust tänapäeva. „Sadamate valiku tingis suuresti arhiivides ja muuseumikogudes leiduvate vanade aerofotode olemasolu, mida oli võimalik ühildada tänapäevaste droonikaadritega,“ ütles Eesti Meremuuseumi juht ja näituse peakuraator Urmas Dresen.

    Dreseni sõnul on näitusele loodud ajastute ülesed sadamate portreed, alates varajasse keskaega kuuluva Tallinna Vanasadamaga, kus kunagine Baikovi silla laohoone sai Meremuuseumi esimeseks koduks. Eesti Meremuuseumiga on põimunud ka kohaliku tähtsusega Orissaare sadam Illikulaiul, kus seisis aastaid täna Lennusadamas eksponeeritav Maasilinna laevavrakk, ning muuseumi kodusadam Lennusadam.

    „Kui Pirita sadam on eelkõige meie mälupildis kinnistunud jahtide ja kaatrite hoiukohana, siis tasub meenutada, et aastatel 1913 – 1918 tegutses jõe vasakul kaldal merelennujaam ning paremal hoopiski merepäästejaam. Lendame ka Paldiski põhjasadamas, mille kaitstusele ja varjulisusele tuulte eest ning ka jäävabale olekule juhtis tähelepanu juba Peeter I oma sõjasadama otsingutel,“ rääkis Urmas Dresen.

    Näitusel portreteeritakse veel Kalasadamat, Miinisadamat, Noblessneri, Kunda, Loksa, Vene-Balti ja Bekkeri sadamat.

    Kaasaegseid kaadreid sadamatest üle Eesti, mille saatsid Meremuuseumile juubelitervituseks sadamad ja Eesti Väikesadmate Arenduskeskus, näeb Lennusadama jahisadama facebooki lehelt: https://www.facebook.com/lennusadamakylalissadam/.

    Hea võimalus külastada näitust „Ajalend sadamates“ on 8. märtsi perepühapäeval „Läänemeri ja geoloogia“. Kella 12-16 toimuvad töötoad koostöös Tartu Ülikooli loodusmuuseumiga. Osalemine muuseumipiletiga.

     

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info