Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Eesti Meremuuseum Paks Margareeta sulgeb uksed

    Eesti Meremuuseum Paks Margareeta sulgeb uksed, et avada taas sügisel 2019.

    Ikooniline Paksu Margareeta suurtükitorn koos seal asuva Eesti Meremuuseumi püsiekspositsiooniga suletakse alates 1. veebruarist 2018 ning arendatakse järgneva pooleteise aasta jooksul kaasaegseks muuseum-külastuskeskuseks. Enne seda ärgitab meremuuseum aga külastama veel avatud püsinäitust kõiki, kes seda mingil põhjusel viimastel aastakümnetel veel teinud ei ole.

    Uus perekeskne ja elamuslik ekspositsioon Paksus Margareetas viib külastaja põnevasse merekaubanduse ja laevaehituse maailma.

    SA Eesti Meremuuseumi juhatuse liige Urmas Dresen avaldab mõned saladused, mida 2019 sügisel näha saab: “Suurim üllatus on *rütmiline näitus*, kus teatud aja tagant võtab ruumi üle audiovisuaalne keskkond, mis annab edasi meremaailma keskkonna ja tegelaste emotsioonid.

    Lahendused annavad edasi näiteks mis tunne oli olla keskaegse koge pardal tormisel Läänemerel; ruumiline visualiseering Tallinna sadama arengust kalasadamast Zaha Hadidini; mis toimub tegelikult Tallinn-Helsingi laevade kaptenisillal ja kuidas toimib moodne navigeerimine – interaktiivne 360 kraadi vaade; kus asub Eesti “laevastik” maailmameredel just praegu reaalajas.”

     

    Digitaalseid ja käed-külge lahendusi on planeeritud üle neljakümne.

    Veel infot ka SIIT ja SIIT

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info