Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Head Merekultuuriaastat 2016!

    merekultuuriaasta_peamine_logo_negatiivis_rgbAlanud 2016. aasta on kõikide meresõprade rõõmuks kuulutatud Eestis Merekultuuriaastaks. Kultuuriministeeriumi algatatud teema-aastana on see pühendatud merega koos elamise tavadele ja traditsioonidele ning arutlustele mere tähendusest ja väärtusest kaasaegses Eestis.

    Merekultuuriaasta programmi eestvedaja on Eesti Meremuuseum, kuid nagu eelnevadki teema-aastad, on tegemist koostööprojektiga, mille õnnestumisse panustavad väga paljud valdkonnaga seotud inimesed, ettevõtted ja ühendused.

    Mereaasta kava on väga mitmekülgne ja rikkalik ning koosneb nii juba traditsiooniks saanud ja tuntud üritustest kui ka uutest algatustest, olgu nendeks siis konverentsid, õpitoad, haridusprogrammid, merefestivalid, kalurite päevad, merel toimuvad spordivõistlused, meretemaatikaga seonduvad õhtusöögid, kontserdid, näitused vmt. Kui mõned erandid välja arvata, on merekultuuriaasta üritused kõigile tasuta.

    Et meresõbrad teema-aasta programmis paremini orienteeruksid, on loodud visuaal, mille väikeste kiiksudega graafilised elemendid kannavad endas merekultuuriaasta fookusteemasid ja põhisõnumeid. Illustratiivse keele ja logo autorid Ionel Lehari ja Maret Põldre loovagentuurist Identity näevad merd ääretu ja salapärasena. Nende loodud kiibiga kilud ja tanuga emakalad on ühelt poolt mütoloogilised ja sürrealistlikud, teisalt aga tuttavlikult omased. Ka logo sai sõbraliku palge — kutsume ju Merekultuuriaastal kõiki end näoga mere poole pöörama!

    Kõik Merekultuuriaasta sündmused koonduvad Merekultuuriaasta kalendrisse, millega saab tutvuda leheküljel www.merekultuur.ee

    Peagi on võimalik mereaasta kava ja uudistega sellel lehel tutvuda ka inglise ning vene keeles.

    Väga palju aktuaalset informatsiooni saab ka Merekultuuriaasta facebooki lehe kaudu www.facebook.com/merekultuur

    2016. aastal puhub meretuul kõigi purjeis. Näoga mere poole!

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info