Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Viikingid: elu legendide taga

    viikingilaev-v--ikeSee Rootsi Ajaloomuuseumi koostatud näitus toob külastajateni rikkaliku valiku viikingiaegseid leide, avades lugusid viikingite kultuurist ja igapäevaelust, mis on seni jäänud legendide varju.

    Näitusel eksponeeritud leidude seas on suur valik relvasid ja võidetud aardeid, mis annavad tõepoolest tunnistust viikingite sõjakusest ja vallutamistungist, kuid see pole kaugeltki nende kogu lugu. Arenenud käsitöö, peenutsevad kuld- ja hõbeehted, Araabia päritolu mündid ning oskuslikult sepistatud relvad viitavad arenenud sepakunstile ja kauplemistele naabermaadega.

    Näitusel on eksponeeritud üle 500 viikingiaegse leiu. Originaalesemete seas on nii münte, relvi, majapidamistarbeid, talismane, luid kui laeva detaile, mis asetavad täiesti uude valgusesse levinud teadmised viikingitest, nende kaubavahetusest, sõjakusest, maagiast, uskumustest ja igapäevaelust.

    Lisaks tõelistele arheoloogilistele originaalesemetele pakub näitus proovimis- ja avastamisrõõmu eksklusiivsete koopiate ja interaktiivsete eksponaatide näol: loomulikult ei puudu ka viikingiajastu keskne sümbol – elusuuruses viikingilaev!

    Väljapanekule lisavad põnevust viikingi riietamise mäng, laeva ehitamine, leidude väljakaevamise mäng ja palju muud. Suurejoonelist näitust täiendavad põnevad ekskursioonid, spetsiaalsed grupiprogrammid ning kohvik MARU viikingimenüü.

    GALERII

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info