Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    MEREFOORUM Lennusadamas 10.04 kell 18

    „Pikem purjeretk, mis kujunes ümbermaailmareisiks“
    2015.aasta augustis sai Tallinnast alguse üks merereis. Osalejad ise on väitnud, et täpset marsruuti ja ajakava polnud nad paika pannud. Nende blogipostitusest võib lugeda järgmist: „Mingit kindlat sihtmärki, kuhu kindlasti tuleb jõuda, ei ole. Väike kripeldus, et üle mõne ookeani ikka võiks sõita, on olemas. Hetkel on lähim eesmärk Biskaia ületamine, järgmine on Kanaaridele jõudmine ja edasi tahaks üle Atlandi seilata, aga eks elu näitab, kuhu edasi. Tõeline matkaja ei lähe kunagi tagasi, ta teeb mõnikord 180° pöörde ja läheb ikka edasi.“  Tagantjärele on teada, et reis kestis 732 päeva, millest 488 möödus merel ja 244 ankrul või sadamates. Kokku läbiti 37 549 meremiili ning jalg pandi maha 103 peatuspaigas.
    10.aprillil on Merefoorumil külas Britt ja Viljar Tulit, kes seilasid oma jahil „Teakita“ ümber maailma. Merefoorumil räägime reisiks valmistumisest, merel ja peatuspaikades kogetust ning soovitustest neile, kes sarnasele meresõidule on mõelnud.

    Foorumit modereerib Vallo Kelmsaar. Foorum toimub eesti keeles.

    Merefoorumite algusaeg on kell 18.00. Kogunemine Lennusadama kassa juures.

    Kui soovid samal päeval ka näitust külastada, tule kohale pisut varem – näituse külastamiseks tuleb osta pilet.

    Registreerimine

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info