Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Foorum: Bellingshauseni 240. sünniaastapäev

    Polaarklubi avalik üritus tähistab kuulsa meresõitja, tsaarilaevastiku admirali ja Antarktise esmauurija Fabian Gottlieb von Bellingshauseni (20.09.1778-25.01.1852) 240. sünniaastapäeva.
    Foorumil esineb Dresdeni Tehnikaülikooli professor Reinhard Dietrich ettekandega “The contribution of continental ice masses to Baltic Sea level changes: Past, present and future” (“Polaaralade mannerjää mõju Läänemere veetasemele minevikus, praegusel ajal ja tulevikus”).
    Dietrich on Antarktikas osalenud ekspeditsioonidel koos eesti teadlastega ning töötanud ka mõnel Bellingshauseni poolt avastatud saarel. Oma ettekandes räägib Dietrich ka Zavodovski saarest (Traversay saarestikust), kus ta töötas 1998. aastal ehk 179 aastat peale Bellingshausenit.
    Ettekanne on inglise keeles. Foorumit modereerib Polaarklubi sekretär Katrin Savomägi.
    Osalemine tasuta.
    Foorumi algusaeg on kell 18.00. Kogunemine Lennusadama kassa juures.
    Kui soovid samal päeval ka muuseumit külastada, tule kohale pisut varem – näituse külastamiseks tuleb osta pilet.

    Lisainfo:
    Bellingshauseni sünniaastapäeva tähistatakse 19.-20. septembrini ka Saaremaal.
    19. septembril külastatakse tema sünnikohta ja nooruspõlvemaid Lahetagusel ja Pilgusel.
    20. septembril on mälestusjumalateenistus Kuressaare kirikus ning sellele järgneb väike ajalookonverents Kultuurikeskuses. Esinejate hulgas on Polaarklubi liige Enn Kaup, Saaremaa Merekultuuri Seltsi liige Bruno Pao, Sõjalaevastiku veteranide klubi juht Aleksandr Karaulov ja Dresdeni Tehnikaülikoolist Reinhard Ditrich.
    Lisaks saab vaadata kahte näitust: Saaremaa Merekultuuri Seltsi liikme Urve Vakkeri koostatud näitust F.G. von Bellingshausenist, kus on kasutatud ka meremuuseumi materjale Lennusadamas olnud näituselt „Võidujooks maailma lõppu“, ja Enn Kaubi fotonäitust oma Antarktika ekspeditsioonidest.
    Saaremaal toimuvate juubeliürituste korraldajad on: Laevastiku veteranide klubi, Saaremaa vald ja Saaremaa Merekultuuri Selts.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info