Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Algab õpilaste polaarviktoriin, mis viib võitjad Arktikasse

    OTSELINK KÜSIMUSTE JUURDE.

    18. novembril algab Eesti Polaarklubi ja Eesti Meremuuseumi koostöös korraldatud polaarviktoriin 15-19 aastastele koolinoortele. Lõppvoorus 28. jaanuaril selgitatakse välja viis parimat, kes pääsevad koos teadlastega ekspeditsioonile Arktikasse.

    „Õpilaste polaarviktoriin toimub juba teistkordselt, kuid sel korral on see osa tähistamaks suurt polaar- ja merendusjuubelit, kui täitub 200 aastat Antarktika avastamisest Saaremaalt pärit admiral Fabian Gottlieb von Bellingshauseni juhitud vene ekspeditsiooni poolt,“ ütles Eesti Polaarklubi sekretär Katrin Savomägi.

    „Viktoriini eesmärgiks on populariseerida Maa polaaralade ainulaadset, suhteliselt puutumatut keskkonda, sealseid looduslikke ja inimtegevusel toimuvaid muutusi ning neid käsitlevaid teadusuuringuid. Soovime ka ergutada uue põlvkonna polaarteadlaste esilekerkimist,“ selgitas Savomägi.

    Polaarviktoriini internetipõhine I voor toimub 18.-24.11.2019. Osalejatel on vastamiseks valikvastustega küsimused Arktika ja Antarktika loodusest, keskkonnakaitsest, uurimisajaloost, majanduskasutusest ning eestlaste tegevusest polaaraladel. Link küsimustega avaldatakse Meremuuseumi kodulehel 18. novembril.

    Enne lõppvooru tuleb edasipääsejatel kokku panna video sobivast polaarteemalisest uurimisprojektist teaduse, ajaloo või kunsti vallast, mida nad sooviksid ekspeditsioonil koos Polaarklubi juhendajatega läbi viia.

    Lõppvoor toimub 28. jaanuaril 2020 Eesti Meremuuseumis, Paksus Margareetas. Finalistid saavad oma teadmisi proovile panna vastates valikvastustega küsimustele ja töötades kaardimaterjaliga. „Päeva lõpuks selgitame viis parimat, kes sõidavad 16.-22. märtsil toimuvale ekspeditsioonile Arktikasse. Eesti teadlaste juhendamisel viivad õpilased seal ellu oma teadusprojekti ning osalevad teadlaste uurimistöös,“ kommenteeris Katrin Savomägi. Ta lisas, et eelmise õpilaste polaarviktoriini üks võitjatest on juba paar semestrit õppinud Teravmägede Ülikoolis.

    Polaarviktoriini toetavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Eesti Polaarfond ja Albion Reisid ning see on osa Eesti Meremuuseumi ja MTÜ Thetis Ekspeditsioonid korraldatavast Antarktika avastamise 200. aastapäeva tähistavast populaarteadusliku ekspeditsiooni ürituste sarjast.

    Viktoriin Meremuuseumi kodulehel: http://meremuuseum.ee/opetajale-ja-koolile-2/polaarviktoriin-2019-2020/.

    Facebookis: https://www.facebook.com/events/425242908153799/

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info